Εφαρμογές, λύσεις: Καταστήματα

Στον κλάδο του λιανικού εμπορίου η προβολή προιόντων & η βελτίωση εμπειρίας πελατών είναι υψίστης σημασίας.

kind of shops

Η τεχνολογία είναι αόρατη, έξυπνη, εύκολη στη χρήση.

Η χρήση αυτοματισμών και έξυπνων συσκευών IoT μεταμορφώνει τον κλάδο του εμπορίου, καταστημάτων λιανικής με εταιρείες όλων των μεγεθών να συνειδητοποιούν τα οφέλη αυτής της τεχνολογίας. Από την βελτίωση της εμπειρίας των πελατών και βέλτιστη προβολή προϊόντων μέχρι την αύξηση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας εργαζομένων.

Ας αρχίσουμε απο τα βασικά.

Θέλετε φεύγοντας να είστε ήρεμοι ότι ο υπάλληλος έχει κλείσει τα πάντα στο κατάστημα σας? Δεν έχει ξεχαστεί κλιματιστικό, φωτισμός?
Όταν έρχεστε να ανοίγουν τα απολύτως απαραίτητα και σε δεύτερο χρόνο όταν δέχεστε πελάτες το κατάστημα να είναι έτοιμο απλά με ένα κουμπί?
Όλα είναι πλέον πολύ εύκολα, αυτοματοποιούμε τις επαναλαμβανόμενες εργασίες και φυσικά ταυτόχρονα εξοικονομούμε.
Επιβλέπω τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο του καταστήματος μέσω αισθητηρίων. Πλέον δημιουργώ το βέλτιστο κλίμα ως προς την θερμοκρασία, υγρασία, CO2, εξαερισμό και άλλους παράγοντες ώστε ο πελάτης να νιώσει άνετα, είναι σημαντικό αυξάνονται οι πωλήσεις.

Shops basic stuff
Shops & shelf

Που σπαταλά χρόνο ο πελάτης σας?

Πόσο βολικό θα ήταν να έχω πλήρη αναφορά και καταγραφή (πάντα ανώνυμα, χωρίς πρόσωπο) που και πόσο χρόνο σπαταλάνε οι πελάτες μου στα διάφορα σημεία του καταστήματος….
Εάν αυτά δεν συμπίπτουν με τα best seller πωλήσεων τείνουν να χαρακτηριστούν προβληματικά σημεία διότι δεν καταλαβαίνει το προϊόν, είναι ακριβό, σκέφτεται, συγκρίνει κτλ.
Εαν αυτά συμπίπτουν με πωλήσεις ή σημεία που έχω συνωστισμό μήπως καλή ιδέα είναι να μεταφέρω προϊόντα σε πιο προβεβλημένο σημείο του καταστήματος?

Τα παραπάνω ήδη χρησιμοποιούνται απο μεγάλες αλυσίδες, είναι εύκολα πραγματοποιήσιμα και το σημαντικότερο χωρίς την ανάγκη επιπλέον καλωδίων & με δυνατότητες επέκτασης, αλλαγών, τροποποιήσεων.

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για επεξεργασία & βελτιστοποίηση.

Παρακολούθηση & πιστοποίηση στα ευαίσθητα προϊόντα.

Κατηγορία απο μόνη της αποτελεί η διατήρηση προϊόντων σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες. Εφαρμογή υπάρχει σε Mini/Super Markets, κρεοπωλεία, ψυκτικούς θαλάμους ακόμα και σε περίπτερα για την διατήρηση των παγωτών.
Απόλυτη τήρηση θερμοκρασιών με alarming για την διατήρηση της θερμοκρασίας με τρόπους όπως σε πρώτο στάδιο η ύπαρξη ρευματοδότησης στο ψυγείο και σε δεύτερο η διατήρηση των θερμοκρασιών που προβλέπονται / είναι υποχρεωτικές.
Ειδοποίηση με sms, αποστολή με e-mail του γραφήματος θερμοκρασιών ανα εβδομάδα /μήνα ότι είναι επιθυμητό. Πολύτιμο εργαλείο πιστοποίησης σε Κρεοπωλεία, Mini Market.
Σχετικό άρθρο & λεπτομέρειες εφαρμογής μπορείτε να βρείτε εδώ.

cold room freshmeat 3
energy_efficiency

Η εξοικονόμηση στο επίκεντρο.

Η άσκοπη σπατάλη ενέργειας είναι απαγορευτική για την βιωσιμότητα της επιχείρησης αλλά και φυσικά για το περιβάλλον. Σαν πρώτη σκέψη δεν γίνεται να μην γνωρίζω τι καταναλώνει η εγκατάσταση, ούτε να αφήνω να δουλεύουν ανεξάρτητα (πρωί ανοίγω, βράδυ κλείνω) ενεργοβόρες συσκευές π.χ. κλιματιστικές μονάδες.
Με άριστα αποτελέσματα εξοικονόμησης σε μεγάλα καταστήματα μπορεί εύκολα να μεταβληθεί το ποσοστό του νωπού αέρα προσαγωγής ανάλογα με τον πληθυσμό που έχουμε στο κατάστημα ή με τοπικές μετρήσεις CO2. Αντίστοιχα μεγάλες κλιματιστικές μονάδες μπορούν να ρυθμιστούν & βελτιστοποιηθούν.
Φωτισμός μπορεί να βελτιστοποιηθεί σε ορισμένο επίπεδο φωτεινότητας που θα επιφέρει βέλτιστη προβολή προϊόντος αλλά και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας σε βάθος χρόνου. Διάφορα σενάρια παρουσίας με υποβιβασμό φωτισμού 10-15% όταν δεν ανιχνεύεται τοπική παρουσία είναι πάντα πάνω στο τραπέζι να προσφέρουν σημαντικότατη εξοικονόμηση.

Οι ειδικοί στον Κτιριακό Αυτοματισμό.

Ασχολούμαστε 30 χρόνια με διατάξεις αυτοματισμών.
horos knx partner Logo MDT Technologies Logo QbusLogo DEOS AG Logo Circutor
Επικοινωνήστε μαζί μας για προτάσεις, συζήτηση, αξιολόγηση, προσφορά.
Μετά από την λεπτομερή καταγραφή των αναγκών και των λειτουργειών που επιθυμείτε, αφήστε το επάνω μας.
Θα γίνει πραγματικότητα με την εγγύηση αξιοπιστίας & υποστήριξης έργου από την εταιρεία μας.
Είναι πολύτιμο να ξέρεις πως στο τέλος όλα θα λειτουργούν όπως ακριβώς τα θέλεις χωρίς εκπλήξεις.
Είναι πολύτιμο να ξέρεις πως στο μέλλον θα υπάρχει πάντα υποστήριξη και φυσικά άμεση απόκριση.