Milesight-IoT logo
Milesight applications
Milesight IoT

Milesight – IoT Solutions

Η τεχνολογία IoT είναι έξυπνη, ασύρματη & εύκολη στη χρήση.
Η Milesight την έκανε προσιτή στον κτιριακό αυτοματισμό.

Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things) αποτελεί αναμφίβολα μια τεχνολογική επανάσταση των ημερών μας. Τα πιθανά οφέλη του είναι απεριόριστα στην καθημερινότητα μας, στην εργασία μας αλλά και στο πως θα αλληλοεπιδρούμε από εδώ και στο εξής με το περιβάλλον μας.
Τα πλεονεκτήματα της ΙοΤ τεχνολογίας την καθιστούν ιδανική λύση για εφαρμογές που απαιτούν επικοινωνία και χρήση Cloud εφαρμογών στον τομέα του κτιριακού αυτοματισμού.
Η Milesight – ΙοΤ αλλάζει τα δεδομένα σε εφαρμογές που απαιτούν την επιτήρηση των περιβαλλοντικών συνθηκών, όπως σε ξενοδοχεία, σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος (π.χ. εστιατόρια, θάλαμους ψύξης), στη φαρμακοβιομηχανία (π.χ. φαρμακαποθήκες, εργοστάσια φαρμάκων), στο χώρο των logistics και στις μεταφορές ευαίσθητων προϊόντων.

Ιδανική λύση για εφαρμογές επιτήρησης, οπτικοποίησης & ελέγχου στον τομέα του κτιριακού αυτοματισμού.

Ασύρματη απροβλημάτιστη σύνδεση εμβέλειας 20Km.

Οι αισθητήρες Milesight είναι ασύρματοι με το πλεονέκτημα της μεγάλης εμβέλειας σε σχέση με τα υπάρχοντα δίκτυα (Wi-Fi, RF, Bluetooth, Mesh) και έχουν σαφώς το πλεονέκτημα.
1. Χωρίς αλλαγές, καλώδια, τοποθετείς οποιοδήποτε αισθητήριο μέτρηση, έλεγχος.
2. Οπουδήποτε μέσα στο κτίριο χωρίς η απόσταση να είναι πρόβλημα.
3. Τροφοδοσία με μπαταρία. Δεν απαιτείται ΚΑΜΙΑ εγκατάσταση.
4. Πρωταγωνιστούν σε επαγγελματικούς χώρους και υφιστάμενες εγκαταστάσεις όπου δεν είναι εύκολη η εγκατάσταση υλικών που απαιτούν καλωδίωση.

UG65 Milesight

Ολοκληρώστε την επέμβαση στο κτίριο σε λίγες ώρες.

Χωρίς δυσκολία, Plug & Play
Milesight diagramm

Γνωρίστε τις συνθήκες που επικρατούν, βελτιστοποιήστε τις.

Διατίθενται ασύρματοι αισθητήρες θερμοκρασίας, υγρασίας, CO2, φωτεινότητας, κίνησης, στάθμης ήχου, δεξαμενών, πίεσης, και πολλοί ακόμα. Όλα Plug & Play, με μπαταρία, χωρίς καλωδίωση!
Μετρητικές διατάξεις ενέργειας (ρεύμα, Kwh, Amp, Volt κ.α.) συμπληρώνουν την εικόνα της επιχείρησης.
Τέλος, η επισκόπηση όλων γίνεται μέσω IoT Cloud με γραφήματα, alarms, actions. Οι συσκευές προγραμματίζονται να λαμβάνουν “πρωτοβουλία” ανάλογα με τα σενάρια ενεργειών που επιθυμούμε για την βελτιστοποίηση λειτουργίας της εγκατάστασης.

Παραδείγματα εφαρμογών είναι :

  • Χώροι συνάθροισης πολλών ατόμων, οι σχολικές αίθουσες όπου με τα σημερινά δεδομένα του Covid-19 θεωρείται αναγκαία η μέτρηση των ποσοστών διοξειδίου του άνθρακα σε κλειστούς χώρους ( CO2 ) για τον σωστό αερισμό τους. Με επιλογή υλικού που διαθέτει & θερμοστάτη & υγρασία, δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα στον κλιματισμό / θέρμανση με σημαντικότατη εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Σε ξενοδοχειακές μονάδες η διάταξη συσκευών μέτρησης κατανάλωσης συγκεκριμένων φορτίων (ή όλων) δίνουν το πλεονέκτημα να ξέρουμε που, πότε καταναλώνουμε ενέργεια ώστε να μπορέσουμε να την περιορίσουμε. Φυσικά για τα δωμάτια είναι αυτονόητο πως μπορούμε να έχουμε αισθητήρια θερμοκρασίας και ανοιγμάτων για να ελέγξουμε κλιματισμό. Στην Reception πολύ εύκολα μπορούμε σε μια οθόνη να προβάλλουμε στους επισκέπτες μας θερμοκρασία θάλασσας, πισίνας, lobby, κατανάλωσης ενέργειας (green building) και ό,τι άλλο επιθυμούμε.
  • Σε όμιλο/αλυσίδες καταστημάτων μπορεί να γίνει η διασύνδεση όλων των κατ/των και να έχουμε την εποπτεία και έλεγχο πινακίδων, κλιματισμού, φωτισμού, σύγκριση καταναλώσεων κατ/των ανα μ2 κτλ.
  • Σε απλές εφαρμογές όπως ένα κρεοπωλείο, mini market, θάλαμο ψύξης μπορούμε να έχουμε εύκολα, άμεσα και οικονομικά (κάτω από 500 ευρώ) οπτικοποίηση με πολλαπλά δεδομένα θερμοκρασιών και υγρασίας ώστε να παίρνουμε τα μέτρα μας.
  • Στο διπλανό γράφημα βλέπω θάλαμο ψυγείου οπου στην αρχή παρατηρώ ακανόνιστη, εκτός ορίων (>10 βαθμών) και με μεταβολές θερμοκρασία.
  • Μετά την συντήρηση αντλίας ψύξης υπάρχει μια σταθερή θερμοκρασία 5 βαθμών που οδήγησε σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και σταθερής θερμοκρασίας συντήρησης τροφίμων.
  • Τα Peaks είναι όταν ανοίγει η πόρτα ψυγείου.
  • Με κόκκινο βλέπουμε 20 alarms που έχει δώσει.
Milesight-IoT logo