horos knx partner
Logo MDT Technologies
Logo Qbus

Εξυπνο σπίτι Smart House.

Έξυπνο είναι να κάνω με απλό τρόπο αυτό που θέλω.

horos_smart_house

Η τεχνολογία του μέλλοντος είναι αόρατη, έξυπνη, εύκολη στη χρήση.

Τα έξυπνα σπίτια είναι πλέον αναγκαιότητα σε μια σύγχρονη κατασκευή, αντιλαμβανόμενοι πως έχουν πολλαπλά οφέλη ως προς την απλοποίηση της κατασκευής, τον έλεγχο του κτιρίου αλλά & της σημαντικής εξοικονόμησης ενέργειας που προσφέρουν.
Η ενσωμάτωση των Η/Μ εγκαταστάσεων και η εποπτεία, ο έλεγχος, η ενημέρωση real time του ιδιοκτήτη αλλά & η απλοποίηση του χειρισμού, οδηγεί σε μονόδρομο πλέον στην σύγχρονη κατασκευή.
Να αναφέρουμε κάτι: έξυπνο σπίτι δεν είναι το σπίτι γεμάτο αυτοματισμούς, οθόνες, δύσκολα στο χειρισμό & κατανόηση χειριστήρια. Αντιθέτως είναι το σπίτι που με απλό τρόπο μπορεί ο οποιοσδήποτε να χειριστεί το οτιδήποτε, διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία να ενσωματώσουμε οθόνες, web servers, cloud μέσω internet ώστε να μπορούμε να εμβαθύνουμε και να διαφοροποιήσουμε οποιαδήποτε λειτουργία επιθυμούμε!

Έξυπνο είναι να κάνω με απλό τρόπο αυτό που θέλω.

Δεν εννοείται να μπαίνω σε κρεβατοκάμαρα και να ψάχνω από menu mini-οθόνης αφής (μα κάθε φορά) το φώς για να το ανάψω…
Εννοείται σε διάδρομο εφόσον είναι βράδυ & το έχουμε επιτρέψει να ανάψει απαλά το φώς στο 30% καθώς βαδίζουμε.

Η καθημερινότητα στα “έξυπνα σπίτια”.

Σενάρια, ομαδοποιημένες εντολές, έλεγχος internet, εικόνα, ήχος, on-line ειδοποιήσεις.
Οι ιδιοκτήτες μπορούν να ορίσουν να εκτελούνται αυτόματα πολλές από τις βαρετές & επαναλαμβανόμενες λειτουργίες του σπιτιού, ή απλά με ένα κουμπί να αποχωρήσουν από το σπίτι βάζοντας το σε “away mode”.
Πλέον όλα θα έχουν τακτοποιηθεί το “ξέχασα το θερμοσίφωνα” δεν θα αποτελεί λόγο επιστροφής.

horos_smart_touch_screen
Μπορώ να εξοικονομήσω ενέργεια, να δυσκολέψω τη ζωή των επίδοξων διαρρηκτών, να επιλέξω σενάριο “καληνύχτα/ καλημέρα/ φεύγω/ έρχομαι/ πανικός/ cinema/ music” κτλ.
Μπορώ να έχω λειτουργίες σεναρίων μέσω φωνητικών εντολών πχ. “Relax Time”, “Dinner”, “Departure”, “Alarm SMS”.
Μπορώ να ελέγξω on-line όλα τα επιμέρους συστήματα: θέρμανση/ ψύξη, κάμερες, θυροτηλεόραση, μουσική, home cinema, αυτόματο πότισμα, γκαραζόπορτα, συναγερμός κτλ. Να έχω αναφορές γι αυτά πχ. πως διακυμάνθηκε η θερμοκρασία το τελευταίο 24-ώρο.
Μπορώ να ενημερωθώ real-time όταν χτυπά το κουδούνι της εξώπορτας (ενώ λείπω) ή να ανοίξω εξώπορτα σε κηπουρό ή σε επισκέπτη που έφτασε πιο νωρίς απο το κινητό.
horos_smart_touch_screen

Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας.

Το έξυπνο κτίριο / έξυπνο σπίτι προσφέρει ασφάλεια, άνεση, peace-of-mind & εξοικονόμηση ενέργειας.
Σε σπίτια με αυτοματισμούς λειτουργούν μεταξύ άλλων ανιχνευτές θερμοκρασιών, κίνησης, καπνού, βροχής, ανέμου & πλημμυρών που τους επιτρέπουν να λαμβάνουν “πρωτοβουλία” ανάλογα με τα σενάρια ενεργειών στα οποία έχουν προγραμματιστεί να εκτελούν.

Έτσι, μπορούν να ρυθμίσουν αυτόματα την εσωτερική θερμοκρασία (πχ. έχω ηλιοθερμία άρα ζέστανε δωρεάν κατοικία), να ανεβάσουν μόνα τους τις τέντες (πχ. αποχώρηση ή προστασία από τον αέρα), να προσομοιώσουν κίνηση ανοιγοκλείνοντας τα φώτα και τα ρολά (αποθαρρύνοντας τους διαρρήκτες κατά την απουσία), να διακόψουν παροχή νερού εάν διαπιστώσουν πλημμύρα. Όλα με ταυτόχρονη ενημέρωση ιδιοκτήτη σε προγραμματισμένα σενάρια ανάγκης.
Τέλος, (με εξαιρετικά αποτελέσματα) μπορούν να προγραμματίσουν λειτουργίες με τέτοιο τρόπο που σε συνδυασμό με τον βιοκλιματικό σχεδιασμό του κτιρίου να εξοικονομήσουν ενέργεια ή να βελτιώσουν την άνεση ζωής που αυτό τους παρέχει.

Αρχίστε με τα βασικά, επεκτείνετε στο μέλλον.

Η επένδυση περιορίζεται σαφώς κάτω από τα €600-700 για μια συνηθισμένη κατοικία.
Start_with_basic
Πολύ απλά όταν θέλουμε να περιορίσουμε δραστικά το αρχικό κοστολόγιο, προμηθευόμαστε μόνο τα απαραίτητα ρελέ, καλωδιώνουμε το κτίριο σύμφωνα με το πρότυπο bus και αφήνουμε τις αποφάσεις για το μέλλον. Βασικά σενάρια, λειτουργίες χωρίς όμως πλήρη νοημοσύνη θα λειτουργούν μέχρι να αναβαθμίσουμε.

Οι ειδικοί στον Κτιριακό Αυτοματισμό.

Ασχολούμαστε 30 χρόνια με διατάξεις αυτοματισμών.
horos knx partner Logo MDT Technologies Logo QbusLogo DEOS AG Logo Circutor
Επικοινωνήστε μαζί μας για προτάσεις, συζήτηση, αξιολόγηση, προσφορά.
Μετά από την λεπτομερή καταγραφή των αναγκών και των λειτουργειών που επιθυμείτε, αφήστε το επάνω μας.
Θα γίνει πραγματικότητα με την εγγύηση αξιοπιστίας & υποστήριξης έργου από την εταιρεία μας.
Είναι πολύτιμο να ξέρεις πως στο τέλος όλα θα λειτουργούν όπως ακριβώς τα θέλεις χωρίς εκπλήξεις.
Είναι πολύτιμο να ξέρεις πως στο μέλλον θα υπάρχει πάντα υποστήριξη και φυσικά άμεση απόκριση.