Εφαρμογές, λύσεις: Έξυπνο κτίριο, έξυπνο σπίτι.

Η τεχνολογία του μέλλοντος είναι αόρατη, έξυπνη, εύκολη στη χρήση.

Τα έξυπνα σπίτια είναι πλέον αναγκαιότητα σε μια σύγχρονη κατασκευή, αντιλαμβανόμενοι πως έχουν πολλαπλά οφέλη ως προς την απλοποίηση της κατασκευής, τον έλεγχο του κτιρίου αλλά & της σημαντικής εξοικονόμησης ενέργειας που προσφέρουν.
Η ενσωμάτωση των Η/Μ εγκαταστάσεων και η εποπτεία, ο έλεγχος, η ενημέρωση real time του ιδιοκτήτη αλλά & η απλοποίηση του χειρισμού, οδηγεί σε μονόδρομο πλέον στην σύγχρονη κατασκευή.
Να αναφέρουμε κάτι: έξυπνο σπίτι δεν είναι το σπίτι γεμάτο αυτοματισμούς, οθόνες, δύσκολα στο χειρισμό & κατανόηση χειριστήρια. Αντιθέτως είναι το σπίτι που με απλό τρόπο μπορεί ο οποιοσδήποτε να χειριστεί το οτιδήποτε, διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία να ενσωματώσουμε οθόνες, web servers, cloud μέσω internet ώστε να μπορούμε να εμβαθύνουμε και να διαφοροποιήσουμε οποιαδήποτε λειτουργία επιθυμούμε!

Δεν εννοείται να μπαίνω σε κρεβατοκάμαρα και να ψάχνω από menu mini-οθόνης αφής (μα κάθε φορά) το φώς για να το ανάψω…
Εννοείται σε διάδρομο εφόσον είναι βράδυ & το έχουμε επιτρέψει να ανάψει απαλά το φώς στο 30% καθώς βαδίζουμε.

Η καθημερινότητα στα “έξυπνα σπίτια”.

Σενάρια, ομαδοποιημένες εντολές, έλεγχος internet, εικόνα, ήχος, on-line ειδοποιήσεις.
Οι ιδιοκτήτες μπορούν να ορίσουν να εκτελούνται αυτόματα πολλές από τις βαρετές & επαναλαμβανόμενες λειτουργίες του σπιτιού, ή απλά με ένα κουμπί να αποχωρήσουν από το σπίτι βάζοντας το σε “away mode”.

Μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια, να δυσκολέψουν τη ζωή των επίδοξων διαρρηκτών, να επιλέξουν σενάριο “καληνύχτα/ καλημέρα/ φεύγω/ έρχομαι/ πανικός/ cinema/ music” κτλ. & φυσικά να ελέγξουν on-line όλα τα επιμέρους συστήματα: θέρμανση/ ψύξη, κάμερες, θυροτηλεόραση, μουσική, home cinema, αυτόματο πότισμα, γκαραζόπορτα, συναγερμός κτλ.
Μπορούν να ενημερωθούν real-time εάν κάποιος χτυπά το κουδούνι της εξώπορτας (ενώ λείπουν) ή να ανοίξουν εξώπορτα σε κηπουρό ή σε επισκέπτη που έφτασε πιο νωρίς.

Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας.

Το έξυπνο κτίριο / έξυπνο σπίτι προσφέρει ασφάλεια, άνεση, peace-of-mind & εξοικονόμηση ενέργειας.
Σε σπίτια με αυτοματισμούς λειτουργούν μεταξύ άλλων ανιχνευτές θερμοκρασιών, κίνησης, καπνού, βροχής, ανέμου & πλημμυρών που τους επιτρέπουν να λαμβάνουν “πρωτοβουλία” ανάλογα με τα σενάρια ενεργειών στα οποία έχουν προγραμματιστεί να εκτελούν.

Έτσι, μπορούν να ρυθμίσουν αυτόματα την εσωτερική θερμοκρασία (πχ. έχω ηλιοθερμία άρα ζέστανε δωρεάν κατοικία), να ανεβάσουν μόνα τους τις τέντες (πχ. αποχώρηση ή προστασία από τον αέρα) να προσομοιώσουν κίνηση ανοιγοκλείνοντας τα φώτα και τα ρολά (αποθαρρύνοντας τους διαρρήκτες κατά την απουσία), να διακόψουν παροχή νερού εάν διαπιστώσουν πλημμύρα. Όλα με ταυτόχρονη ενημέρωση ιδιοκτήτη σε προγραμματισμένα σενάρια ανάγκης.
Τέλος, (με εξαιρετικά αποτελέσματα) μπορούν να προγραμματίσουν λειτουργίες με τέτοιο τρόπο που σε συνδυασμό με τον βιοκλιματικό σχεδιασμό του κτιρίου να εξοικονομήσουν ενέργεια ή να βελτιώσουν την άνεση ζωής που αυτό τους παρέχει.

Ασχολούμαστε -πλέον 20ετίας- από το 1996 με διατάξεις KNX αυτοματισμών.

Έχουμε αναγνωριστεί ως KNX Partners, μέλη της EIBA (European Installation Bus Association).

Η εταιρεία έχει υλοποιήσει, προμηθεύσει, υποστηρίξει εγκαταστάσεις πολυτελών κατοικιών, επαγγελματικών κτιρίων, χώρων ποικίλων χρήσεων.
Logo MDT Technologies Logo Qbus
Επικοινωνήστε μαζί μας για προτάσεις, συζήτηση, αξιολόγηση, προσφορά.
Μετά από την λεπτομερή καταγραφή των αναγκών και των λειτουργειών που επιθυμείτε, αφήστε το επάνω μας.
Θα γίνει πραγματικότητα με την εγγύηση αξιοπιστίας & υποστήριξης έργου από την εταιρεία μας.
Είναι πολύτιμο να ξέρεις πως στο τέλος όλα θα λειτουργούν όπως ακριβώς τα θέλεις χωρίς εκπλήξεις.
Είναι πολύτιμο να ξέρεις πως στο μέλλον θα υπάρχει πάντα υποστήριξη και φυσικά άμεση απόκριση.